söndag 31 oktober 2010

Julstrumpor

Godafton!g

ÅÅÅ va skönt att jag ska vara ledig i morgon. Det har varit en hektisk helg med jobb igår och idag, o andra aktiviteter och allmänt high life på hemmaplan.

Jag är färdig med barnens julstrumpor. Jag är nöjd! O barnen med=)


g

g
Har oxå inhandlat råspont, och min snälla pappa hjälpte mig att såga till den, så i veckan ska jag börja måla. Kul!

Ha en mysig kväll. Ska ta mig en kopp te med min syster och min man!

Kram kram

fredag 29 oktober 2010

Tittar in för att önska en trevlig helg!
Undrar vad det ska bli för väder i helgen..


f
Ska plugga lite till innan jag ska iväg o hämta barnen.
f
Nu är sängkappan på! Ska förhoppningsvis ut och köpa råspont i morgon, som ska sättas upp bakom sängen och sängboden (stolen...) som en sänggavel. Tror att det skulle bli fint.
g
Hoppas ni får en mysig fredag. Idol kanske?
Kram Kram

torsdag 28 oktober 2010

Hej i höstrusket!
g
Jag tycker det känns som fredag idag. Tjejerna och jag är lediga idag. Vi har varit det på fredagar de senaste veckorna. Vi har inte satt en fot utanför dörren idag. Vilket väder vi har!

Igår fick jag ett efterlängtat paket med posten från HM innehållande sängkappa till vår nya säng och en jättesöt tygpåse.
g
Bilderna är hämtade från hm´s hemsida.
Det är den vita tygpåsen jag har köpt.
kk
Jag är väldigt nöjd med resultatet. Ska visa egna bilder på dem när jag har lite bättre ordning hemma. Från och med idag, städar vi varje torsdag. Är så trött på att städa varje lördag förmiddag som vi håller på med var eviga vecka. Så ett expriment är igång=) Utvärdering följer...
ff
Ha en fin dag!

måndag 25 oktober 2010

Undrar om det blir lika mycket snö i år som det var förra året...

hh
Har ni sett att affärerna redan har börjat fira jul?
Pyntningen har ju inte kommit fram än. Men på flera ställen säljer de både tomtar och ljusstakar. Jag kan ju tycka att det är lite tidigt förstås... Även om jag inte kan låta bli att längta lite när man ser frosten på taken på morgonen och känner den kalla luften färdas mot lungorna.
Men tiden går fort. Och lite hyckleri är det ju på gång nu... eftersom jag själv redan har börjat sy julstrumpor till barnen =)
hh
Hoppas alla har haft en bra helg, och får en fortsatt trevlig vecka!
Kram kram

onsdag 20 oktober 2010

En början på ett nytt sovrum

Hej!

Igår kom jag inte hem med någon ny säng, den var slut. Men idag fick de in den igen så kl 10 hängde jag på låset. Så nu står den på plats och snart lämnar den gamla sängen mitt hem och får nya ägare.
m
Ska se om det blir tid över i helgen att måla sovrummet. Just nu är det lila... O ja, jag har valt den... Vet inte riktigt hur jag tänkte. Jag ville ha en lavendelblå-lila nyans, men i stället blev det väääldigt lila. Lite hysteriskt för ett sovrum.

k
r
Har tänkt att det ska bli en sängkappa på sängen som döljer benen.
f
h
Den här fina kudden hittade jag på ikea igår. Supersöt för 129kr
h
I kväll ska jag på Perfect Home party hos en granne. Har aldrig varit på det innan, så det blir spännande. (Perfect Home säljer tydligen inredningsprylar)
Tack o hej!

tisdag 19 oktober 2010

Nytt i hallen

Min treåriga dotter har sin mamma lindat runt sitt söta lilla finger!
ff
Vi är hemma idag igen för lillan är fortfarande sjuk. Lillan sov så jag grejade lite med annat. Så såg jag hur stora tjejen kom ut i från toaletten med blött papper som hon försökte gömma bakom ryggen. Så jag frågade vad hon gjorde. Hon tittade på mig med sina stora, bruna, skyldiga, hundvalpsögon, utan att säga nåt, och jag smalt direkt. Då hade hon målat på skrivbordet med en tuschpenna och skulle tvätta bort det igen utan att mamma märkte. Bara för att hon är såååå söööt kunde jag inte bli arg på henne. Försökte istället hålla mig för skratt o säga att så får man ju inte göra... Men hon tvättade faktiskt bort efter sig o sa: "Inte göra så nästa gång mamma"
Goa unge!!
gg
Har fått upp lite ramar, spegel o annat på väggen i hallen.
dd
fff
Det var så svårt att fota i hallen för mitt emot väggen med bilderna är våran trappa till andra våningen, som man kan skymta i spegeln. (sjukt ful trappa, men har inte haft tid och ork, eller pengar heller för den delen... att fixa den)
f

gg
ff
Önskar att detta var några jag kände... Men har hittat ramarna, inklusive bilderna på loppis. Min man ville helst byta ut bilderna, men jag tycker de är så fina.
hh
Ikväll ska jag till ikea och kolla på sängar. De har nåt erbjudande just nu. Håller på att säljer av våran gamla säng. En Ikea Malm. Ska till o börja med satsa på säng utan sängstomme nu. Får se om jag kommer hem med något...
g
Ha en fin dag!
Kram

måndag 18 oktober 2010

Lyxig kvällsmat

God afton!
Ikväll har jag varit och handlat. Efter en dag hemma med sjuka barn och gnällig man (=)) var det såå skönt att åka till ica!

Efter shoppingen blev det kvällsmat. En ny favorit.


Bruschetta med fetaost
150g fetaost
1/2 röd chili, tunt skivad
1 tsk fint strimlat citronskal
2 msk olivolja
ruccola
salt och peppar
bruschetta naturell (från Zeta)

Lägg fetaosten i en skål. Rör ihop chili, citronskal och olivolja. Rör ner i fetaosten, salta och peppra. Vänd ner ruccola och fördela på bruschettorna.
Bruschetta med fetaost - Done!

När jag fyllde år fick jag lite pengar som jag har köpt en ny sjal för. Jag älskar den! Så himla fin och härlig.

j
Nu ska jag städa. Precis vad jag älskar att göra kl halv elva på kvällen! Not! Men jag måste...
Hörs säkert imorgon.
Natti natti

Hembakt

Hej hej!
Idag är lilla tjejen sjuk, jag skulle ha pluggat idag men det har ju inte blivit något gjort ännu i allafall... Jag får vara effektiv när hon ska sova middag.

Igår bakade vi bröd. Jag har fått ett tips av en utav de fantastiska pedagogerna på "våran" öppna förskola. Tänkte dela med mig av detta.
Jag kavlar ut degen, eller plattar till den till önskad tjocklek. Sen använder jag en rund pepparkaksform att trycka ut fina kakor med. Det går supersnabbt och är jätteenkelt.
Innan jag köpte en rund form, använde jag hjärtformen. Det blev ganska gulligt med brödkakor i form av hjärtan!
jj
jj
Ha en bra dag!

söndag 17 oktober 2010

God eftermiddag!
Bilder på skåpet följer. Har tänkt flytta in sängkläder och dukar och annat. Sjukt bra förvaring.
jjj

ff

hhh
Smyckes- våningsfatet har jag visat förr. Tillkommit har bland annat det ljuvliga pärlhalsbandet på nedersta våningen som jag fick utav min snälla bror när jag fyllde år. Flera flera lager pärlor och en blomma som man bär på sidan eller i nacken. Ett smycke som syns=)
jjj

jhjj
Tidningsstället är köpt av Ett hus i vitt
Förvaringsboxarna är Ikea´s. Nostalgi tror jag de heter.
hh

lll
Korgen utav tidningspapper är köpt i Danmark i sommras när vi var i Säby. Garnet som ligger i skulle vart en dopklänning... men som synes så blev det inte så. Men det passar ju bra i korgen i alla fall=)
hh
Jippi!!! Jag har fått en första prenumerant!!
You made my day Jenny - Hemma på Kråkered
jj
Kram kram

Pyssel

Hej hej!
Superväder vi har haft den här helgen. Ljuvligt!

Har lite pyssel att visa. Fick lite inspiration från Marits vita skrin som hade gjort ljuslyktor av barnmatsburkar och vaxduk. Jag använde olika typer av burkar och presentpapper som jag hittade på panduro. Jag använde mig av trälim för att sätta fast pappret. Sen gjorde jag en upphängningsanordning (långt ord=)) utav vanlig ståltråd. Här är resultatet.


jj

lll

Jag tyckte det blev ganska fint!
De två översta bilderna är tagna på vårt nya skåp =) Det blev ett nytt skåp igår. Jättefint! Men troligtvis kommer det inte att stå i tjejernas rum som jag hade tänkt mig, utan i vårat sovrum. Jag visar bilder lite senare idag. (tror jag..) Ska iväg med min stora lilla tjej på barnkalas. Hon är alldeles uppspelt!

Tänkte bara snabbt visa bilder på kransen jag gjorde när vi ändå pratar pyssel.
kk

jjj
jjj
Blev det lite juligt?
jj
Jag tror att det får vara så. Tiden går fort. Snart är det jul=)
Hörs som sagt kanke senare under dagen.
jj
Ha en härlig dag!

fredag 15 oktober 2010

Nu är det slut på veckan det är dags för fradagsmyyyyyyys!

Hej hej!
Fredagsmys på jobbet blir det för min del idag. Ska jobba till halv tio. Men sen är jag ledig hela helgen.=) Fast jag tycker att det är ganska trevligt att gå till jobbet. Jobbar ju bara 50%. Resten av tiden går ju åt till studierna.
ggg
Det händer ganska mycket här hemma just nu. O då menar jag inte några omfattande renoveringar utan mer byte av grejer kanske man kan säga... Ommöbleringar o så...
Har sålt av massa barnvagnar, möbler o annat, och har lite annat på ingång=)
Bland annat en växasäng från sekelskiftet och i skrivandes stund sms:ar jag om ett skåp till tjejernas rum. Här letat efter ett länge. Får se hu det går...
Blocket är bra! Saker som man tröttnat på kan komma bli till glädje för någon annan och tvärt om.
fff
Nedan: Lite förändring i hallen. Kistan som tidigare var soffbord är nu hallmöbel. (Har dock inget nytt soffbord...)
ff
f
Har tänkt sätta upp lite ramar och speglar på väggen bakom.
ff
Ha en härlig fredag!

torsdag 7 oktober 2010

Vilken härlig höstdag! Underbart väder.
Skickade upp barnen i äppleträdet för att plocka ner lite äpplen innan de ramlar ner o ruttnar (äpplena, inte barnen...) som majoriteten av våra äpplen har gjort.
Bakade äpplepaj till efterätt, men lyckades bränna pajen så den såg inte så trevlig ut... Men under det brända lagret var den i alla fall god=)
Vilken gottevecka, bullar på måndag o paj på torsdag. Kanske inte bör göra det till en vana...



Är det för tidigt att hänga krans på dörren??
Inte om det är en med bara grönt. Eller?
Har iallafall gjort en krans efter att jag hade klippt ner en buske, som påminde om lingonris. Har ingen aning om vad den heter. Kransen har jag hängt på dörren. Har bara beskådet den på plats i mörker, så jag får ta mig en titt i morgon i dagsljus för att se om det passar sig nu i oktober.
We´ll see

Trevlig kväll!

onsdag 6 oktober 2010

Frukostrast

Nu haglar inläggen tätt!
Gick runt och fotade lite hemma igår när jag hade rast. Jag pluggar ju hemma ca två dagar i veckan. Till vad? Inredningskonsult!! Har nyligen börjat. Jag är nog lite trögstartad, men nu känner jag nog att det börjar rulla.
Här följer resultatet av fotningen.
gg

dd
Olivträdet fick jag utav mina snälla vänner i födelsedagspresent
g

g
jj
Min pappa tycker att jag är konstig som har adventsstjärnor framme redan.... men dem är alltid framme juh...
gg

f
En salig blandning med bilder idag...
f

r
Tycker det är så fint med böcker i inredningen. Här ligger kokböckerna. Senaste tillskottet i samlingen var också en present. Boken längst ner- Min stora feta grekiska kokbok av Alexandra Pascalidou. En fantastisk fin bok med massa härliga recept. Blir nog grekiskt käk till helgen.
r
h
Mina fina kaffe och te - burkar. Hittade dessa i sommras i en liten mysig inredningsbutik i Mollösund. Vågen har jag hittat på loppis för en tjuga. Jag tycker den är rätt charmig!

Oj, nu var visst rasten slut! Idag är en plugg-dag.
Vi hörs senare!

tisdag 5 oktober 2010

Tjusiga kuddar

Godafton!

Två inlägg på en och samma dag hör ju inte till vanligheterna. Men jag får ju jobba för att jämna ut statistiken lite med tanke på bristen av inlägg senaste tiden.
Surfade runt lite på nätet förut och hittade dessa vackra kuddar på hm.com
Är lite sugen faktiskt!




Natti Natti

Kanelbullens dag! - I går alltså...



Hej Hej!
4
Igår blev det bullbak, två gånger! Barnen och jag var lediga igår så vi var en sväng på öppna förskolan som barnen tycker så mycket om, o jag med dessutom=)
Man får helt andra förutsättningar att bara vara med sina barn där än hemma. Hemma finns det alltid nåt att göra . Städa, tvätta, förbereda för maten mm. I vilket fall som helst så blev det bullbak och fika där. På eftermiddagen blev det bak hemma och fika med mormor och morfar, moster o morbror. Väldigt mysigt med lite vardagsfest!

Kram kram